PENABUR Secondary Tanjung Duren is supporting the government programme to administer Ujian Nasional Berbasis Komputer (UNBK). Students will do the National Exam through computers at school. The use of computers for the exam is considered as appropriate regarding the fast development of technology in Indonesia and the students’ ability to adapt to the use of computers. School has provided the facilities required in administering the CBT. With the CBT format, the conduct of the National Exam will no longer be using paper as the previous years. Students’ answers will immediately be sent to the server of the Ministry of Education. However, the results of the test will still be announced simultaneously with other schools using the conventional method (Paper Based Test).PENABUR Secondary Tanjung Duren mendukung program pemerintah untuk melaksanakan Ujian Nasional Berbasis Komputer (UN CBT). Siswa akan melaksanakan UN mereka melalui komputer di sekolah. Penggunaan komputer ini dirasa tepat dengan makin pesatnya perkembangan teknologi di tanah air dan juga kemampuan adaptasi siswa terhadap penggunaan komputer. Sekolah telah mempersiapkan sarana dan prasarana yang dibutuhkan dalam menghadapi UNBK ini. Dengan diadakannya UNBK ini, maka pelaksanaan UN tidak lagi menggunakan kertas seperti tahun-tahun lalu. Jawaban siswa akan langsung diunggah ke server Kementerian Pendidikan. Hasilnya tetap akan diumumkan secara nasional bersamaan dengan nilai sekolah lain yang masih menggunakan metode konvensional (Paper Based Test)